2005. uspješna za Germanwings: prihodi veći za 60%, putnika više za 57%

2005. uspješna za Germanwings: prihodi veći za 60%, putnika više za 57%

NJEMAČKI niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Germanwings za sobom ima vrlo uspješnu 2005. godinu: u usporedbi s prethodnom, ostvario je prihod veći od 60 posto i prevezao čak 57 posto putnika više. U brojkama to iznosi gotovo 400 milijuna eura prihoda te više od pet i pol milijuna putnika, uz prosječnu popunjenost zrakoplova od 83 posto.

Broj zaposlenika je narastao za više od 53 posto, s 459 krajem 2004. na trenutnu brojku od 704 zaposlenika.

Germanwings i 2006. godine nastavlja sa snažnim rastom: tako je planiran porast broja putnika za više od 36 posto, na više od 7,5 milijuna, a ostvareni prihod bi trebao narasti na više od 570 milijuna eura.

Također, Germanwings želi dodatno povećati svoju prosječnu popunjenost zrakoplova koja je ionako na visokoj razini -84 posto. U narednom razdoblju Germanwings će raditi na proširenju svoje flote. Tvrtka je 2004. godine imala 15 zrakoplova, a tijekom ove zime već prometuje sa 22 vrlo moderna zrakoplova tipa Airbus, od čega su dva rezervni koji se, na primjer, aktiviraju pri kašnjenju uslijed loših vremenskih uvjeta.

Kako bi zadržao i još povećao ovu visoku razinu, Germanwings je 2005. započeo s modernizacijom flote i od tvrtke Airbus naručio 18 novih zrakoplova tipa A319 po bruto cijeni od gotovo milijardu eura. Isporuka tih zrakoplova trebala bi započeti 2006. godine, nadomjestiti jedan dio postojeće flote i omogućiti njenu daljnju izgradnju. Broj zrakoplova bi do 2008. trebao narasti na 35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Germanwings je u 2005. proširio svoju prisutnost na svim lokacijama. Tako je, sa tržišnim udjelom od gotovo 35 posto u zračnoj luci Köln/Bonn, ne samo najveći zrakoplovni prijevoznik, već sa 43 odredišta za nadolazeće ljeto raspolaže najgušćom mrežom koju je jedan niskotarifni prijevoznik u nekoj zračnoj luci na europskom kontinentu ikada izgradio.

Germanwings podržava njemačke regije i snažnim širenjem ponude: tako se trenutno nudi 25 odredišta iz zračne luke Stuttgart, a u zračnoj luci Berlin-Schönefeld započelo se s 12 odredišta. I Hamburg ulazi u zimu s 11 novih povoljnih odredišta tvrtke Germanwings, iz koje najavljuju kako će u svim će zračnim lukama tijekom iduće godine i dalje rasti ponuda novih odredišta.

Internet stranica www.germanwings.com postala je još atraktivnija i razvila se u eCommerce-Portal s više od 3,5 milijuna stalnih mjesečnih posjeta, čime se probila u vrh najposjećenijih Internet stranica zrakoplovnih tvrtki u Njemačkoj.  Pored povoljnih zrakoplovnih veza s glavnim zračnim lukama atraktivnih metropola i turističkih odredišta, uz optimalno vrijeme leta, putnici mogu pregledati i ponudu najvećeg europskog hotelskog posrednika – HRS-a. Također imaju pristup povoljnim cijenama Germanwingsovih partnera: hotelske grupacije Intercontinental, s markama Intercontinental, Crowne Plaza i Holiday, ili tvrtke Sixt u kojoj mogu unajmiti vozilo.

Ponuda je upotpunjena dodatnim uslugama, kao što su eSpecials, osiguranje putovanja ili iscrpne informacije o zračnim lukama i odredištima. Od 2005. godine putem Interneta je moguće kupiti i iskoristiti bonove za letove ili promijeniti rezervaciju.

Karte se mogu rezervirati preko internet stranica www.germanwings.com, preko telefonskog broja 01 / 4562 123 ili odlaskom do vaše putničke agencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara