2005. uspješna za kazalište Mala scena

2005. uspješna za kazalište Mala scena

PRETHODNA godina za kazalište Mala scena bila je vrlo uspješna - odigrano je 20 naslova, od čega su 4 premijerno prikazana. Predstave je pogledalo 49.959 gledatelja (broj onih koji su platili ulaznicu, što znači da ih je bilo i više).

Kazalište je imalo 447 izvedbi, a na gostovanju je bilo čak 78 puta, gdje je odigralo 133 izvedbe. Na 11 različitih festivala glumci Male scene odigrali su 21 izvedbu, od toga na 5 inozemnih festivala, navodi se u priopćenju kazališta.

U 2005. godini premijerno su izvedena četiri naslova: "Bio jednom jedan zmaj" i "Luka gospodar čarolije za djecu", "Odšteta" na Večernjoj sceni za odrasle te "Humble Boy", prvog kazališta na engleskom jeziku u zemlji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Biblioteci Mala scena izdane su dvije knjige "Humble Boy" Charlotte Jones (dvojezično izdanje) i "Odšteta" Stevea Thompsona.

U Maloj sceni su posebno ponosni na osnivanje prvog kazališta na engleskom jeziku u Hrvatskoj (English Language Theatre of Zagreb), a održali su dramsku radionicu na engleskom jeziku za djecu.

"Kazalište Mala scena godinama je u samom vrhu kazališnih zbivanja, čemu u prilog ide i broj naše vjerne publike, kako djece, tako i mladih i odraslih. Naš rad tim je vrjedniji i uspješniji ako znamo da smo sve navedeno postigli sa samo 6 zaposlenih djelatnika, 43 gostujućih glumica i glumaca i još 8 vanjskih suradnika. Stoga vjerujemo kako će publika i ove godine prepoznati vrijednost naših projekata te pohoditi Malu scenu u još većem broju" - rekla je Vitomira Lončar, ravnateljica kazališta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara