22. Muzički biennale Zagreb od 4. do 12. travnja

DVADESET drugi Muzički biennale Zagreb (MBZ), međunarodni festival suvremene glazbe, održat će se od 4. do 12. travnja 2003., istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih skladatelja.

Voditelj press-službe MBZ-a Nikša Gligo istaknuo je da je 22. biennale, prema predloženom programu, ponudio raznolikost aktualnih glazbenih govora, suprotstavio tradiciju i suvremenost, sjedinjujući akustičnu glazbu i nove glazbene tehnologije.

Direktor Festivala Ivo Josipović izvijestio je da Biennale obuhvaća 23 priredbe, a od toga dva simfonijska koncerta, deset koncerata komornih sastava, tri opere, jedan ´songplay´, četiri plesna projekta i tri solo performancea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Biennalu sudjeluju umjetnici iz devet zemalja, a od 25 praizvedaba očekuje se 13 svjetskih i 12 hrvatskih. Josipović je najavio kako je 22. Biennale priprema za sljedeći 2005., koji će biti proglašen ´Svjetskim danima glazbe´ o čemu je odlučeno u listopadu u Hong Kongu, na sastanku svjetske Federacije za suvremenu glazbu.

Direktor programa MBZ-a Berislav Šipuš rekao je da se iz pretprograma Festivala vidi kako je u njemu objedinjeno sve najvažnije što se događa u suvremenoj glazbi, a bit će predstavljeno domaćoj javnosti.

U sklopu Biennala održat će se trodnevni simpozij u klubu MaMa pod nazivom ´Glazbene konstelacije digitalnog doba´ koji će okupiti poznate teoretičare i glazbenike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara