23 osobe poginule u padu autobusa u kanjon u Peruu

NAJMANJE su 23 osobe poginule, a 27 ih je ozlijeđeno kada je u utorak autobus naglo skrenuo sa izrovanog puta i pao u dubok kanjon u peruanskim središnjim Andama, što je četvrta teška prometna nesreća u ovom tjednu u toj zemlji, izvijestila je policija.

Nesreća se dogodila blizu grada Huaraza, udaljenog oko 482 kilometra sjeverno do glavnog grada Lime iz kojeg je autobus krenuo prevozeći lokalno stanovništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Viši policijski dužnosnik koji nije želio biti imenovan rekao je da su u nesreći najmanje 23 osobe poginule, te da je autobus skrenuo sa oštećene ceste i pao u 500 metara dubok kanjon. Točan uzrok nesreće još nije poznat, dodao je on.

Tom se nesrećom, broj poginulih u prometnim nesrećama na peruanskim cestama ovaj tjedan popeo na ukupno 46, nakon što su najmanje 23 osobe poginule, dok su ih deseci bili ozlijeđeni u tri nesreće koje su se dogodile u ponedjeljak na obalnoj autocesti Pan-American.

Stotine ljudi pogine svake godine u Peruu u prometnim nesrećama u autobusima, a uzrok su loše ceste, loše održavana vozila i greške u procjenama vozača u varljivim vremenskim uvjetima. Vozači koji sudjeluju ili izazovu nesreću se rijetko sudski gone.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara