2,4 MILIJUNA POTPISA PROTIV KAMENOVANJA AMINE LAWAL

Peticiju na web stranicama organizacije Amnesty International protiv izvršenja smrtne kazne kamenovanjem nad Nigerijkom Aminom Lawal, osuđenom zbog preljuba, potpisalo je 2,4 milijuna osoba, priopćila je u utorak ta međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava.Amnesty International predao je u utorak još 1,4 milijuna novih potpisa nigerijskom veleposlanstvu u Madridu.

Organizacija je na svojoj internet stranici prikupila 2,4 milijuna potpisa tijekom posljednjih devet mjeseci kako bi izrazila prosvjed protiv smrtne kazne kamenovanjem nad tom 31-ogodišnjom ženom.

Aminu Lawal 22. ožujka prošle godine islamski sud na sjeveru Nigerije koji provodi radikalne islamske zakone osudio je na smrt jer je priznala da čeka treće dijete a bila je razvedena.

Amnesty traži od nigerijske vlade da poštuje ustav koji zabranjuje ´okrutne, nehumane i degradirajuće kazne´.

Žalbeni postupak predviđen je za 25. ožujka pred sudom u Katsini, dok je prizivni islamski sud u Funtui već odbacio žalbu.

Amnesty želi da se nastavi s međunarodnim pritiskom kako bi se izbjegla smrt Amine Lawal i još četiri osobe osuđene na smrt kamenovanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara