2.500 radnika Sun Microsystemsa na ulicu

SUN Microsystems - Američka kompjutorska tvrtka uslijed vrlo loših kvartalnih rezultata i gubitaka najavila je otpuštanje od 1.500 do 2.500 svojih zaposlenika.

Ukupan neto gubitak Sun Microsystemsa u prvom kvartalnom izvješću ove godine iznosio je 34 milijuna dolara dok je profit ostvaren u istom razdoblju prethodne godine iznosio 67 milijuna dolara. Iz tog razloga, čelni ljudi te tvrtke odlučili su "srezati" broj zaposlenih, a velike gubitke opravdavaju prevelikim troškovima uzrokovanih preuzimanjem švedske softverske tvrtke MySQL, ali i padom prodaje na američkom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan Schwartz, izvršni direktor Sun Microsystemsa, izjavio je kako su na nepovoljno stanje i gubitke te tvrtke utjecali nepovoljni makroekonomski faktori, ali i pad prodaje uslijed smanjene potražnje od strane američke vlade, trgovaca na malo i telekomunikacijskih kompanija. U Sun Microsystemsu trenutno je još uvijek zaposleno 33.500 radnika, a otpuštanjem njih 2.500, brojka ukupno zaposlenih smanjila bi se za 7,5 posto.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara