285 stručnih suradnika u osnovne i srednje škole

PROSVJETNO vijeće podržalo je prijedloge uključenja Hrvatske u PISA projekt te programe opremanja strukovnih škola i zapošljavanja stručnih suradnika u osnovnim i srednjim školama.

Vijeće predlaže Vladi da uključi Hrvatsku u međunarodni program provjere znanja (PISA program) 2006., za što je otvorena mogućnost do lipnja ove godine. Ukupni troškovi procjenjuju se na 1,8 milijuna kuna u slijedeće tri godine.

Za zapošljavanje stručnih suradnika tijekom 2003. osigurano je 17 milijuna kuna. To će omogućiti zapošljavanje 285 pedagoga, defektologa, psihologa, knjižničara i informatičara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devedesetih godina zaustavljen je razvoj stručnih službi, pa danas 15 posto osnovnih i 17 posto srednjih škola nema niti jednog stručnog suradnika, rečeno je na Vijeću.

Oko 63 milijuna kuna ove će se godine uložiti u nabavu suvremene opreme za 75 strukovnih škola i radionica u Hrvatskoj, što je najveće godišnje ulaganje u strukovne škole dosada, rečeno je na Prosvjetnom vijeću.

Fond za razvoj i zapošljavanje sudjeluje s 35 milijuna kuna, što su sudionici sjednice protumačili kao dobru suradnju školstva i gospodarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara