´3. maj´: isporučen tanker; Plaće osigurane do ožujka 2003.

TANKER ´Admiral´, namijenjen za prijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina, nosivosti 23.400 tona, danas je isporučen njemačkom naručitelju tvrtki M/V Admiral MBH and Co. iz Bremena.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću brodogradilišta ´3. maj´, to je prvi brod iz serije od četiri ista broda za bremenskog naručitelja. Kemijski tanker ´Admiral´ dugačak je 168 m, širok 26,4 m, visok 13,8 m. Razvija brzinu od 15,5 čvorova, a glavni pogonski stroj je snage 7850 kW.

U priopćenju se ne navodi ugovorena cijena kao ni rokovi izgradnje broda.

U izjavi za Hinu povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u ´3. maju´ Franjo Lovreković rekao je da isporuka broda ´Admiral´, vrijednoga oko 30 milijuna dolara, kasni oko 30 dana, ali da je naručitelj imao razumijevanja za to kašnjenje jer su tijekom izgradnje zatraženi dodatni radovi te da se zbog kašnjenja cijena broda neće mijenjati. Primopredaja ovoga broda osigurat će, uz jamstvo od 20 milijuna dolara koje je za održanje tekuće likvidnosti za dovršenje drugih dvaju brodova nadavno odobrila Vlada, redovite plaće radnika do ožujka 2003., tvrdi Lovreković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara