4. memorijal poginulim zagrebačkim bojovnicima Domovinskog rata

MEMORIJAL poginulim bojovnicima Domovinskog rata grada Zagreba, koji se tradicionalno već četvrtu godinu organizira u znak zahvalnosti i sjećanja na oko 2000 Zaprepčana poginulih u obrani domovine, održat će se od 29. ožujka do 12. travnja u Zagrebu, najavio je danas na konferenciji za novinare Miroslav Rožić u ime organizatora Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba (UDHOS).  

Na memorijalu, koji se održava pod pokroviteljstvom zagrebačkog Poglavarstva, priredit će se čitav niz sportskih natjecanja, priredaba, kulturno-umjetničkih i vojno-obrazovnih programa u kojima će sudjelovati članovi udruga dragovoljaca Domovinskog rata, sportski klubovi, nevladine udruge, građani i učenici zagrebačkih osnovnih škola, rekao je Rožić. Dodao je da se još uvijek zainteresirani građani mogu prijaviti za sudjelovanje u raznim sportskim disciplinama i programima.

Memorijal će početi 29. ožujka u 12 sati biciklističkom utrkom s Trga siječanjskih žrtava u Kustošiji, gdje se i nalazi spomenik poginulim braniteljima Zagreba. Utrka će se voziti do Medvedgrada, rekao je Rožić. Prvog dana održat će se i padobranski skokovi na nogometnom terenu NK "Kustošija".

U dva tjedna održavanja Memorijala održat će se i sportska natjecanja u 13-ak disciplina - boćanju, hrvanju, kung-fuu, karateu, aikidu, streljaštvu, kuglanju, malom nogometu, maratonu, stolnom tenisu, šahu, ragbiju i padobranskim skokovima.

Za učenike zagrebačkih osnovnih škola od 7. do 11. travnja održat će se vojno-obrazovni program u vojarnama "Croatia", "Dr. Ante Starčević" i u bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Lučkom. Očekuje se da će te vojarne posjetiti i više od 1500 učenika, rekao je Rožić. U gradskom Poglavarstvu 31. travnja priredit će se izložba slika i skulptura, a 6. travnja folklorna priredba u KC "August Cesarec".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memorijal će završiti 12. travnja svečanom akademijom u kinodvorani "Kinoteke".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara