4.500 hrvatskih državljana iz Srbije glasat će na izborima 25. studenog

NA REGISTRACIJU za glasanje na hrvatskim parlamentarnim izborima u Srbiji odazvalo se 4500 hrvatskih državljana koji žive u Srbiji, izvijestio je B92.

Svi hrvatski državljani koji se nalaze u Srbiji moći će 24. i 25. studenoga glasati na 14 izbornih mjesta u sedam gradova; Beogradu, Zemunu, Somboru, Subotici, Inđiji, Sremskoj Mitrovici i Pančevu.

Centar za promjene pozvao je sve izbjegle Srbe da izađu na izbore kako bi pomogli kandidatima srpske zajednice u devetoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Liku i sjevernu Dalmaciju, da prijeđu izborni prag.

"Tako bi Samostalna srpska demokratska stranka Milorada Pupovca na većinskoj građanskoj listi dobila svojeg predstavnika u Hrvatskom saboru, a srpska zajednica u Hrvatskoj izišla bi iz izolacije i političkog geta", navodi se u priopćenju Centra.

Izbjegle iz Hrvatske, kao i druge građane koji žive u Srbiji, proteklih su dana na izlazak na izbore pozvale brojne nevladine organizacije u Srbiji, predstavnici srpskih političkih stranaka u Hrvatskoj, kao i povjerenstvo za izbjeglice srpske vlade.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara