50. obljetnica zagrebačkih solista

Jedan od vodećih hrvatskih ansambala Zagrebački solisti u sezoni 2003./2004. proslavit će 50. obljetnicu djelovanja, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu.

Predsjednik Organizacijskog odbora i Savjeta Zagrebačkih solista Lovro Lisičić podsjetio je da su Zagrebački solisti prvi koncert održali 5. siječnja 1954. pod vodstvom osnivača glasovitog violončelista i dirigenta Antonija Janigra.

Pedeseta obljetnica će biti proslavljena na isti dan, 5. siječnja, 2004. svečanim koncertom u Velikoj dvorani "Vatroslava Lisinskog".

Uz tu obljetnicu za svečanu sezonu Zagrebački solisti priredit će šest koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu. Šesti će koncert biti posvećen osnivaču i dugogodišnjem voditelju ansambla Antoniju Janigru, na kojem će sudjelovati i dvojica vrsnih talijanskih violončelista i najuspješniji studenti maestra Janigra, Mario Brunello i Giovanni Sollima. Iduće je godine i 15. obljetnica smrti Antonija Janigra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka agencija "Cantus" uz 50. obljetnicu Zagrebačkih solista priprema izradbu nosača zvuka (CD-a), monografiju o solistima i prigodnu izložbu.

Proslava 50. obljetnice održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, a predsjednica Počasnog odbora proslave je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Osim Lovre Lisičića o jubilarnoj proslavi govorili su Karlo Slobodan Fijo, koncertni majstor Zagrebačkih solista, kontrabasist Mario Ivelja i ravnateljica "Cantusa" Sanda Vojković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara