56 dana prije roka isporučen tanker dug 228 metara

NEDAVNO krštena imenom Maribel, danas je u Brodosplit-Brodogradilištu d.o.o. primopredan tanker za naftne proizvode, za prijevoz i plovidbu kroz ledena područja, za naručitelja Marinvest Shipping AB. Ovom primopredajom, 56 dana prije ugovornog roka, nastavlja se prošlogodišnji započet niz redovitih i urednih isporuka splitskog škvera naručiteljima.

Riječ je o tankeru tipa "panamax", duljine 228,60 m, širine 32,24 m, visine 20,45 m i nosivosti 75000 brt, ima takvu klasifikaciju, jer je najveći brod koji može proći kroz Panamski kanal pod punim teretom, a pokreće ga motor MAN-B&W, koji je također izgrađen u Brodosplitovoj tvornici diesel motora, tip 6S60 MC-C od 13560 kw kod 105 okr/min što mu omogućava razvijanje brzine od 16 čvorova.

Primopredaji broda su u ime naručitelja prisustvovali Lars Mossberg, predsjednik Uprave Marinvest Shipping AB, prigodom čega mu je na dar poklonjena replika bracere te Domagoj Klarić, predsjednik Uprave Brodosplita.

Novogradnja 449 je drugi iz programa od ukupno četiri brodova koje je splitsko brodogradilište ugovorilo za švedskog naručitelja. Do kraja godine splitsko brodogradilište planira isporučiti još 3 novogradnje za različite naručitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara