70 smrtno stradalih u snažnom potresu na Sumatri

70 smrtno stradalih u snažnom potresu na Sumatri

SEDAMDESET osoba smrtno je stradalo u snažnom potresu magnitude 6.3 koji je u utorak u 10.49 sati zatresao tlo indonezijskog otoka Sumatre. Podrhtavanje tla osjetilo se čak u Singapuru i Maleziji.

Prve informacije s mjesta događaja kazivale su o 9 smrtno stradalih, međutim strahovanja o većem broju žrtava obistinila su se svega nekoliko sati nakon što je na Sumatri počela potraga za nestalima nakon potresa. Indonezijski državni tajnik potvrdio je da se broj poginulih povećao na sedamdeset.

Među poginulima ima nekoliko djece i jedan učitelj koji su stradali nakon rušenja školske zgrade, a predviđa se da će konačna brojka stradalih na žalost biti još veća.

Prema izvješćima indonezijskih novinskih agencija, snažan potres izazvao je paniku među stanovništvom Sumatre, a podrhtavanje tla najjače se osjetilo na zapadnoj strani otoka.

Stanovništvo je nakon potresa izašlo na ulice strahujući od rušenja zgrada i drugih objekata. Dodatan strah izazvalo je snažno podrhtavanje tla koje se na istom području osjetilo dva sata kasnije.

Američka služba za nadzor Zemljinih geoloških pokreta izvijestila je jutros kako je magnituda potresa iznosila 6.3 prema Richterovoj ljestvici, dodajući da je epicentar potresa bio nedaleko grada Padanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista služba navodi kako je dva sata kasnije još jedan potres magnitude 6 pogodio područje zapadne Sumatre.

Na pogođenom području nastala je veća materijalna šteta čiji se konačni razmjeri tek trebaju utvrditi.

O snazi potresa svjedoči i podatak da se podrhtavanje kraće vrijeme osjetilo i u nekoliko poslovnih zgrada u financijskom središtu Singapura, zbog čega je prijepodne nakratko prekinut rad financijskih institucija.

Prema informacijama iz Singapura, potres nije imao utjecaja na trgovanje dionicama.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara