85. OBLJETNICA MEDICINSKOG FAKULTETA

Medicinski fakultet zagrebačkog Sveučilišta u ovom trenutku ima jasnu viziju i strategiju i sada o svima nama ovisi kako ćemo ih ostvariti, istaknuo je danas dekan Medicinskog fakulteta Boris Labar na proslavi Dana Medicinskog fakulteta u povodu 85. obljetnice njegova djelovanja. L

Tom je prigodom potpisan i Ugovor o suradnji Medicinskog fakulteta s Harvard Medical Internationalom (HMI) - harvardskom medicinskom međunarodnom institucijom. Suradnja već traje godinu i pol dana, a na današnjoj svečanosti je ugovorom, koji su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Boris Labar i predsjednik Harvard Medical Internationala Robert K. Crone, suradnja i službeno počela. Dekan Labar izjavio je da je suradnja s Harvardom ujedno i dio ostvarenja vizije Medicinskog fakulteta.

Potpredsjednik Vlade Ante Simonić istaknuo je da je zagrebački Medicinski fakultet elitna institucija koja povezuje sustav obrazovanja, struke, zdravstva i znanosti, te da je od posebnog značenja u sadašnjem trenutku mijenjanja obrazovnog i znanstvenog sustava u Hrvatskoj.

Važnost Medicinskog fakuleta u svojim su pozdravnim govorima istaknuli i ministri zdravstva te znanosti i tehnologije Andro Vlahušić i Gvozden Flego.

Na prigodnoj svečanosti u povodu Dana medicinskog fakulteta dodijeljene su i nagrade najboljim studentima i djelatnicima fakulteta.

Dekanovu nagradu za najbolje studente dobilo je njih osmero.

Nagrada Medicina-za humanizam i etičnost ove je godine pripala djelatnicima Zavoda za sudsku medicinu zagrebačkog Medicinskog fakulteta zbog izuzetnog doprinosa u obavljanju ekshumacija posmrtnih ostataka stradalih u ratu.

Dodijeljene su i tri nagrade za najbolje doktorate.

Ministri Vlahušić i Flego uručili su odluku o izboru za znanstvenog novaka dvanaestorici najboljih završenih studenata Medicinskog fauklteta.

Dekan Labar uručio je i Povelje o imenovanju za gostujuće nastavnike.

Svečanost Dana Medicinskog fakulteta uveličao je i Zbor liječnika pjevača.

Prije početka svečanosti Dana Medicinskog fakulteta predavanje pod nazivom ´Možemo li sudjelovati u ljudskoj evoluciji? - Razmišljanja o životu bez raka´ održao je gost profesor dr. Miroslav Radman. Postavio je pitanje pojačavanja genoma kako bi se starenje i moguća pojava raka pomakli s 45 na 80 godina ljudskog života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara