9. lipnja u Zadru neradni dan

POGLAVARSTVO grada Zadra na današnjoj je sjednici odlučilo da ponedjeljak, 9. lipnja, kada u posjet Zadru dolazi Papa, za Gradsku upravu, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad utemeljitelj bude neradni dan.

Taj će se radni dan nadoknaditi u lipnju odrađivanjem jedne subote.

Poglavarstvo je također donijelo zaključak o zabrani prodaje prehrambenih proizvoda izvan čvrstih objekata u ponedjeljak, 9. lipnja, za vrijeme posjeta Svetoga Oca Zadru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćen je i zaključak o poslovanju trgovina i ugostiteljskih objekata na području poluotoka toga dana. Po toj odluci, zabranjen je rad trgovinama na malo u užem središtu grada od ponoći do 14 sati 9. lipnja. Zabrana se odnosi na najuže središte grada, a trgovine izvan užeg središta mogu poslovati, ako to žele. Isti se zaključak odnosi i na ugostiteljske objekte.

Poglavarstvo je još zaključilo da se vlasnicima kućnih ljubimaca zabranjuje izvođenje životinja 6., 7. i 9. lipnja na ulice i druge javne površine na prostoru poluotoka. Ta je odluka donesena na temelju preporuke Stručne službe za preventivno-zdravstvenu zaštitu s ciljem osiguranja higijensko-zdravstvenih uvjeta na prostoru na kojemu će se okupiti velik broj hodočasnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara