a. bobetko novi predsjednik koordinacije braniteljskih udruga sisačke županije

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Sisačkomoslavačke županije, koja u devet udruga okuplja više od 8500 članova, večeras je za novoga predsjednika jednoglasno izabrala Antu Bobetka iz Siska, prvog ratnog zapovjednika sisačkog 57. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde (ZNGa).

Bobetko je na mjesto predsjednika izabran umjesto Marija Marota iz Siska, koji je na prošlotjednoj sjednici Koordinacije podnio neopozivu ostavku nakon primjedaba na njegov rad.

Marot nije bio nazočan večerašnjoj sjednici, ispričavši se spriječenošću, priopćio je za Hinu sazivač sjednice, predstavnik Županijske udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vladimir Rogošić.

Za dopredsjednika Koordinacije izabran je predsjednik Županijske udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Željko Kardaš, dok je za tajnika izabran tajnik Županijske podružnice bivših logoraša srpskih koncentracijskih logora Antun Jozić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogošić je pojasnio kako nisu bili zadovoljni radom jer se "bivše vodstvo više bavilo nekim znanstvenim i kulturnim projektima, umjesto da se Koordinacija bavi onim radi čega je i osnovana: zastupanjem statusnih i životnih interesa branitelja i ratnih stradalnika i promicanjem vrijednosti Domovinskog rata".

Koordinacija će, najavio je Rogošić, utvrditi novi program rada, zadužiti svoje članove i udruge članice za njegovo izvršenje, a kao jedna od prvih zadaća navedena je obveza Koordinacije da se dostojno obilježi obljetnica osnutka sisačkog 57. SAMB-a "Marijan Celjak" u lipnju ove godine.

(Hina) malj ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara