A. Markov: Zaprimili smo prijedlog o imenovanju Lončarića i Tureka

SABORSKI Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost službeno je zaprimio prijedlog da se Franjo Turek i Damir Lončarić imenuju ravnateljima Protuobavještajne agencije (POA) i Obavještajne agencije (OA), potvrdio je danas predsjednik Odbora Ante Markov, opetujući da će se Odbor o prijedlogu, vjerojatno, očitovati idući tjedan.

Ako bude uvjeta, odnosno, ako se uspiju okupiti članovi Odbora, sjednica će se održati idući tjedan, rekao je Markov, te napomenuo da će okupljanje biti otežano s obzirom da Sabor trenutno ne zasjeda, da su zastupnici, uglavnom, izvan Zageba, te da u sredinu tjedna pada i neradni Praznik rada.

Htjeli bi da na sjednici budu svi članovi Odbora, ne samo da se zadovolji puki forum, istaknuo je Markov u telefonskom razgovoru.

Dodao je da će se konzultirati i predlagatelji (predsjednici države i Vlade) kako bi se vidjelo inzistriraju li, možda, na brzini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Markov najavljuje da će na Odbor biti pozvani i Lončarić i Turek, i da će s njima, kao i u slučaju imenovanja ravnatelja VOA-e Gorana Čačića, biti obavljen intervju.

Predsjednik saborskog Odbora ne podržava ocjene da mišljenje Odbora o imenovanju ravnatelja sigurnosnih službi ima samo formalni karakter.

Pravni stručnjaci se ne mogu suglasiti je li mišljenje Odbora obvezujuće ili ne, tvrdi Markov i dodaje kako, vjerojatno, ni predsjedniku države, ni Vlade, ne bilo drago da Odbor o ravnateljima ima drugačije mišljenje od njihova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara