Abas okupio Revolucionarno vijeće Fataha

Palestinski predsjednik Mahmud Abas sazvao je u subotu u Gazi sastanak Revolucionarnog vijeća Fataha kako bi razmotrili njegov sastanak s premijerom Arielom Sharonom u egipatskom ljetovalištu Šarm ekŠeiku u utorak, politička i sigurnosna pitanja te rezultate njegovih dosadašnjih kontakata s Izraelom.

Revolucionarno vijeće Fataha ima 129 članova, a više od stotinu sudjeluje ih u raspravama.

"Želja nam je da na summitu u Šarm el-Šeiku Palestinci i Izrael uzajamno proglase prekid vatre", rekao je glasnogovornik palestinskih vlasti najavljujući sastanak Vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Palestinci će na summitu tražiti i oslobađanje više od 8.000 palestinskih zatvorenika, izraelsko povlačenje sa Zapadne obale, te provedbu međunarodnog mirovnog plana koji predviđa prekid nasilja, zamrzavanje židovskog naseljavanja palestinskih područja i osnivanje neovisne palestinske države, rekao je.

Prema izraelskom Vojnom radiju, izraelski kabinet odobrio je u četvrtak oslobađanje 900 palestinskih zatvorenika. Prva skupina od 500 zatvorenika trebala bi biti puštena na slobodu nakon egipatskog summita, a preostalih 400 tri mjeseca kasnije. Kabinet je u načelu odobrio i povlačenje iz pet palestinskih gradova na Zapadnoj obali.

(Hina) xzt ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara