Abas optužuje Izrael za opstruiranje palestinskih izbora

Šef Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmud Abas, najozbiljniji kandidat uoči palestinskih izbora zakazanih za 9. siječnja, optužio je Izrael da opstruira glasovanje opetovanim napadima u pojasu Gaze. L

"Jako žalimo zbog izraelske eskalacije", kazao je Abbas. "Cilj joj je spriječiti palestinske izbore. Međunarodna zajednica mora jako paziti zbog onog što se dešava - demokratski proces je u opasnosti", dodao je on.

Abbas je tako reagirao na opetovano nasilje u pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvanaest Palestinaca ubijeno je u Khanu Younesu, na jugu pojasa Gaze, u operaciji izraelske vojske pokrenutoj u srijedu i dovršenoj u noći sa subote na nedjelju. Njome se željelo, kako tvrdi Izrael, zaustaviti palestinske napade raketama i minobacačima na naselja i izraelske vojne položaje.

Nedugo nakon završetka te operacije u nedjelju ujutro pedesetak tenkova i oklopnih vozila ušlo je u Beit Hanoun, na sjeveru pojasa Gaze. Izraelski čelnici kazali su kako se tim upadom želi spriječiti da islamistički pokret Hamas bombardira židovska naselja u pojasu Gaze i grad Sderot u Izraelu.

(Hina) xbnš ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara