Abas zadovoljan Bushovim izjavama o židovskom naseljavanju

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas u srijedu je izrazio zadovoljstvo izjavama američkog predsjednika Georgea W. Busha o potpunom zamrzavanju izgradnje židovskih naselja na palestinskim područjima.

"Predsjednik Abas izrazio je zadovoljstvo izjavama predsjednika Busha u kojima je potvrdio da SAD podržavaju mirovne smjernice i pozvao Izrael da potpuno prestane s naseljavanjem Zapadne obale", kaže se u priopćenju Palestinske samouprave.

Abas je pozvao Izrael "da poduzme hitne mjere za pokretanje primjene mirovnih smjerenica i da u potpunosti prestane s izgradnjom zida i naselja, kako bi se stvorili uvjeti za ponovni početak mirovnog procesa".

Bush je u utorak upozorio Izrealce, potičući ih da zamrznu daljnju izgradnju naselja na Zapadnoj obali. Američki bi predsjednik sljedećeg tjedna na svom ranču u Teksasu trebao primiti izraelskog premijera Ariela Sharona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše stajalište je jasno. To znači da su mirovne smjernice važne, a one pozivaju na prestanak širenja naselja", izjavio je Bush odgovarajući u utorak na novinarska pitanja u Bijeloj kući.

Mirovne smjernice su međunarodni mirovni plan koji predviđa stvaranje nezavisne palestinske države na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze do 2005. godine.

(Hina) xnab ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara