Abramovič spreman potrošiti milijune u Hrvatskoj, ali nema na što

Abramovič spreman potrošiti milijune u Hrvatskoj, ali nema na što

RUSKI milijarder Roman Abramovič preko svojih suradnika izrazio je želju za kupnjom ogromnog posjeda na hrvatskoj obali. No, hrvatski trgovci nekretninama suglasni su u ocjeni da u Hrvatskoj takvo što jednostavno ne postoji.

Početkom rujna Abramovič svojom je jahtom krstario Jadranom, a u nekoliko hrvatskih medija pojavila se neslužbena informacija da je ruski tajkun zainteresiran za kupnju zemljišta na jadranskoj obali.

Tu je informaciju u razgovoru za Jutarnji list službeno potvrdio Josip Dobronić, vlasnik Abisa, splitske agencije za promet nekretninama.

"S obzirom da sam već odradio neke poslove za bogate ljude iz Rusije, vjerojatno su upravo oni Abramoviču došapnuli za moju tvrtku. Kada je njegova jahta krstarila Jadranom, s nje je u moj ured došao Abramovičev suradnik koji se interesirao za mogućnost kupnje." – izjavio je Dobronić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako su se njegovi zahtjevi svodili na veliko zemljište od najmanje 20,000 kvadrata s kućom, privatnu plažu, dovoljno mjesta na moru za jahtu i blizinu aerodroma, odmah sam zaključio da takvo što kod nas neće naći." – dodao je vlasnik agencije Abis.

Unatoč tomu, Dobronić je Abramovičevog suradnika odveo na nekoliko lokacija u Rogoznici i na Braču, ali i dalje misli kako do posla ipak neće doći.

"Teško je očekivati da Abramovič u Hrvatskoj nađe odgovarajuće imanje. U obzir bi možda došla nekakva velika parcela na kojoj bi bila moguća gradnja, ali meni ne pada na pamet gdje bi to moglo biti." – zaključio je Dobronić.

Sličnog su mišljenja i ostali trgovci nekretninama, koji smatraju kako u Hrvatskoj nitko ne bi odbio ponudu ruskog multimilijardera, ali i kako zadovoljavanje njegovih nemalih zahtjeva kod nas još uvijek spada u domenu znanstvene fantastike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara