Aceh: "zasad nema dokaza" o trgovini djecom

Europski povjerenik za suradnju i humanitarnu pomoć Belgijanac Louis Michel izjavio je u srijedu kako "zasad nema dokaza" o trgovini djecom u pokrajini Aceh, na sjeveru Indonezije, gdje je 100 tisuća osoba smrtno stradalo nakon tsunamija. L

"Zasad nema dokaza. To se ne može provjeriti. Taj je problem i prije postojao. Postoji rizik", kazao je Michel novinarima u Džakarti nakon što je proveo dan u poharanom području.

"Moramo biti oprezni. Postoji problem identifikacije djece. Važno je ponovno otvoriti škole", dodao je Michel koji tvrdi da se tijekom dana susreo s glavnom direktoricom UNICEF-a Carole Bellamy.

Glasnogovornik UNICEF-a John Budd upozorio je na slučaj djeteta otetog u Acehu te odvedenog u Medan, glavni grad pokrajine Sjeverna Sumatra, kako bi ondje bilo prodano.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured UNICEF-a u Maleziji u utorak je primio sms u kojemu se na prodaju nudi 300 siročadi iz Aceha u dobi od tri do 10 godina.

UNICEF je najavio da će s indonezijskom vladom otvoriti centre po čitavoj pokrajini Aceh kako bi popisao desetke tisuća siročadi ili djece bez krova nad glavom, kojih je, kako tvrdi vlada 35 tisuća.

(Hina) xbnš ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara