ACMT osnovala Advisory Board

AMERIČKA visoka škola za management i tehnologiju (American College of Management and Technology) osnovala je svoj Advisory Board (Savjetodavno vijeće) što je nešto sasvim novo u visokom školstvu u Hrvatskoj.

Uvođenje modela Advisory Board-a kao partnera u radu jedne hrvatske visokoškolske ustanove u skladu je sa osnovnom idejom osnivanja ACMT-a:  primjena zapadnih trendova poslovanja u svrhu unapređenja hrvatskog gospodarstva.

Prvi sastanak ACMT Advisory Board-a  održao se u srijedu, 21. siječnja 2004., u hotelu Excelsior s početkom u 8:30 h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Advisory Board ima 7 članova - predstavnika hrvatskog gospodarsva. Svrha ACMT Advisory Board-a je učiniti program ACMT jos bližim potrebama poslovnog svijeta.

Povijest Advisory Boarda na Rochester Institute of Technology, RIT, (osnivaču ACMT-a) seže od 1885. RIT pridaje veliku važnost mišljenju vodećih gospodarstvenika kako bi akademski programi u što većoj mjeri udovoljili zahtjevima poslovnog svijeta. Od svog osnivanja, ACMT izgrađuje poslovne odnose s gospodarskim subjektima u Hrvatskoj i u regiji kroz program  profesionalnog usavršavanja i studentskih praksi.

Pored članova Advisory Board-a, na konferenciji za tisak će biti prisutan i predstavnik Rochester Institute of Technoloy, Rochester, NY, Dr. Francis Demoy (predsjednik College of Applied Science and Technology) i gospodin Don Hudspeth, dekan Američke visoke škole za management i tehnologiju, Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara