Actavis i formalno ušao u borbu za Plivu

Actavis i formalno ušao u borbu za Plivu

NAKON što je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) donijela rješenje kojim islandskoj tvrtki Actavis nalaže da objavi namjeru za objavljivanje ponude za preuzimanje Plive, Islanđani su u utorak kasno popodne postupili po nalogu HANFA-e.

Iako službene potvrde ove informacije još uvijek nema, Index iz pouzdanih izvora doznaje da se Actavis objavom ponude za preuzimanje Plive u utorak kasno poslijepodne i formalno upustio u borbu s američkim Barrom, koji također želi kupiti Plivu.

Budući da je Actavis objavio namjeru za objavljivanje ponude nako isteka radnog vremena HANFA-e, očekuje se da će službena potvrda ove informacije u javnost biti puštena u srijedu ujutro.

HANFA je u utorak utvrdila da je Actavis od 29. lipnja raspolaže s ukupno 20,4 posto dionica Plive, a Indexov dobro upućeni izvor tvrdi da Actavis u trenutku objave ponude ima najmanje toliko dionica koliko je objavljeno, te ističe da su Islanđani od prošlog četvrtka kupili još nepoznat broj dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki Barr Pharmaceuticals je u ponedjeljak u dnevnom tisku objavio namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Plive, najavljujući da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje, tj. ponudu za stjecanje svih dionica Plive.

Dođu li u Islanđani u posjed 25 posto plus jedne dionice Plive, dobili bi pravo utjecati na strateške odluke, a prema zasad dostupnim informacijama, čini se da nisu daleko od toga.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara