Actavis ponudio 795 kuna za Plivinu dionicu

ISLANDSKA tvrtka Actavis danas je objavila poboljšanu ponudu za preuzimanje Plive nudeći 795 kuna za dionicu, što je 10 posto više u odnosu na raniju Actavisovu ponudu, odnosno 7 posto (52 kune) više nego što je ponudila američka farmaceutska kompanija Barr.

Povećana ponuda daje vrijednost ukupnog dioničkog kapitala Plive od približno 2,5 milijardi dolara. Nadalje, Actavis potvrđuje da kontrolira ukupno 20,8 posto Plivinog dioničkog kapitala kombinacijom vlasništva nad dionicama i opcija za kupnju dionica.

Islanđani su kao osiguranje plaćanja dionica u ponudi za preuzimanje dostavili bankarsku garanciju londonske HSBC banke na iznos od 11,048 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako što se navodi u rješenju objavljenom na web stranici, kojeg je HANFA donijela u četvrtak, odobreno je objavljivanje ponude Actavisa za preuzimanje Plive. U rješenju se navodi da Actavis nudi 795 kuna po dionici Plive, te da je dostavljena bankovna garancija HSBC Bank iz Londona.

U rješenju se navodi da s obzirom da Actavis i njegov hrvatski partner fond Questus Private Equity već posjeduju preko 3,7 milijuna Plivinih dionica, preuzimanje preostalih dionica islandsku bi kompaniju moglo stajati stajati 11,05 milijardi kuna.

Ponuda američke kompanije Barr sadržavala je cijenu od 743 kune za svaku dionicu Plive, također plus 12 kuna dividende. HANFa je objavljivanjeove ponude 10. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara