Adlešić: HSLS će vjerojatno tražiti ostavke ministara zbog Sunčanog Hvara

KLUB zastupnika HSLSa vjerojatno će zatražiti ostavke ministara koji su sudjelovali u privatizaciji Sunčanog Hvara, jer ocjenjuje da Vlada očito ne želi tražiti njihovu odgovornost, već ih zaštititi, kazala je danas potpredsjednica HSLSa Đurđa Adlešić.

´Izbjegava se odgovornost, jer kako inače protumačiti da netko ne može biti član Upravnog odbora HFP-a, ali zato može biti ministar. To znači da političke, a kamoli neke druge odgovornosti za ovaj propali pokušaj prodaje Sunčanog Hvara neće biti´, izjavila je Adlešić na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru.

Po njezinu mišljenju, to je dokaz da Vlada ne samo da ne sankcionira krivce, nego ih je spremna i zaštititi i nastaviti privatizaciju po HDZ-ovu zakonu i modelu.

Govoreći o većinskom odbijanju njihova zahtjeva da Sabor hitno raspravi pitanje Sunčanog Hvara i nuklearke Krško, ocijenila je da je vladajuća koalicija odlučila ignorirati hrvatsku javnost kako bi prikrila događaje.

HSS je pokazao do kuda je spreman raščistiti odnose u koaliciji i blagosloviti ono što se događalo, a nadam se da takav njihov odnos neće rezultirati mjestom ravnatelja HFP-a, navela je.

Predsjednik HSLS-ova kluba zastupnika Joško Kontić drži da se vladajuća koalicija ponovno spasila političkim kompromisima na štetu građana.

´Ne boje se Vlada i premijer rasprave pred Saborom već pred hrvatskom javnosti kako ne bi morala otkriti tko je u aferu umiješan i za ovu blamažu odgovoran´, zaključio je Kontić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara