Adlešić primila predstavnike ceha prijevoznika

POTPREDSJEDNICA Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić primila je danas u radni posjet predstavnike Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK), s kojima je razgovarala o potrebitim izmjenama Prijedloga zakona o prijevozu u cestovnom prometu, priopćeno je iz saborske Službe za odnose s javnošću.

Također je bilo riječi o utjecaju "trgovaca" prijevoznika na stanje prijevozničkog tržišta, problematici prijevoza za vlastite potrebe, pitanja dobivenih međunarodnih dozvola, stihijskog širenja voznog parka prijevoznika u Hrvatskoj.

Razgovarano je i o mogućnosti dobivanja beneficiranog staža obrtnika - prijevoznika i ribara, problematici "kiper" vozila u smislu povećanja cijene prijevoza rasutog tereta, te usklađenju zakonskih propisa u pogledu dopuštene nosivosti upisane u prometnu dozvolu i Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj trenutno ima više od 13 tisuća registriranih prijevoznika - obrtnika, u što ulazi taxi prijevoz, prijevoz putnika i prijevoz tereta.

U izaslanstvu Ceha prijevoznika bili su Boris Kos i Milenko Radošević, te iz Odjela za organizaciju rada Cehova u obrtničkoj komori Tomislav Juras, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara