Adlešić: raspustiti Savjet Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Potpredsjednica HSLSa Đurđa Adlešić zatražila je danas raspuštanje Savjeta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva zbog netransparentne podjele državnog novca nevladnim udrugama.

Moraju se objasniti kriteriji po kojima je taj novac podijeljen, a udrugama se mora odobriti žalbeni rok, rekla je Adlešić novinarima upozorivši da žalbeni rok ne bi smio biti predugačak kako bi se udruge imale vremena pripremiti za skore lokalne izbore.

Ne sumnjajući da su nevladine udruge kojima je novac dodijeljen to i zaslužile, HSLS-ova potpredsjednica neobičnim drži da su bez ikakve potpore ostale udruge koje su se istaknule u zaštiti ljudskih prava, poglavito ženskih, primjerice B.a.B.e.

Nema, kaže, ni jednog logičnog objašnjenja da tri-četiri velike udruge ostanu bez ikakve potpore. Odbacuje, međutim, sumnje da iza svega stoji službena vlast.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjerujem da bi i jedna ozbiljna vlast tako petljala, rekla je Adlešić dodavši da vlast mora voditi računa o trošenju novca.

Zato će, najavila je, o podjeli državnoga novca udrugama, a ove se godine radi o deset milijuna kuna, raspravljati saborski Odbor za ljudska prava.

(Hina) xum ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara