Admiral Davor Domazet Loša neće na optuženičku klupu

NAKON što je izrečena presuda kojom je Rahim Ademi oslobođen optužbi, a Mirko Norac osuđen na sedam godina zatvora, mnogi su očekivali kako će se na optuženičkoj klupi idući naći admiral Davor Domazet Loša, ali Večernji list doznaje kako se to neće dogoditi.

Naime, predistražni postupak protiv neposrednih počinitelja zločina u Metku i okolici već je u toku i uskoro bi mogla biti podignuta optužnica. Ali ne i protiv Davora Domazeta.

Na suđenju Ademiju i Norcu ustanovljeno je da je Domazet u Gospiću bio samo prvog i drugog dana akcije u Medačkom džepu stoga ga je vrlo teško povezati sa zbivanjima koja su se dogodila tjedan dana nakon njegovog odlaska, te zbog toga ni ne može za njih odgovarati.

Domazeta su već ranije detaljno ispitali haški istražitelji i odlučili da nema potrebe za podizanjem optužnice. No, iz presude koju je generalima izrekao sudac Marin Mrčela da se naslutiti kako bi Domazet trebao odgovarati umjesto Rahima Ademija.

Ademi za zločine neće odgovarati jer je imao sužene ovlasti i nije znao što se događa. Saznao je tek za uništavanje imovine nakon čega je tražio jače snage vojne policije, ali taj njegov zahtjev je odbijen. Još se očekuje obrazloženje presude u kojem bi sudac Mrčela trebao opisati kako je donio svoju odluku.

J.C.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara