Afera kamioni: Ispitan Rončević, optužba sve bliže

Afera kamioni: Ispitan Rončević, optužba sve bliže

Tekst: Z.J.
Foto: Biljana Gaurina/Cropix

USKOK je danas ispitao saborskog zastupnika i bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, te njegovog tadašnjego kolegu Ivu Bačića, prenosi HRT. USKOK je dvojicu pozvao na očitovanje u sumnjama o nepravilnostima oko nabave vojnih kamiona 2004. godine u svojstvu osumnjičenih.

Prema uobičajenoj USKOK-ovoj proceduri, osumnjičeni se ispituju na kraju istrage, što bi moglo značiti da je istraga o "aferi kamioni" pri kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedenog istraživanja, uskoro će se doznati i hoće li biti podignuta optužnica protiv Rončevića i Bačića ili će  istraga biti obustavljena. Ipak, vjerojatnijim se čini scenarij da će DORH podignuti optužnicu.

Podsjetimo, u svibnju je policija Rončevića i Bačića prijavila USKOK-u zbog zloporabe položaja i ovlasti oko nabave vojnih kamiona 2004. Sumnjiči ih se da su oštetili proračun za oko 10 milijuna kuna. Naime, na prvi raspisani natječaj za 76 vozila za MORH javio se MAN koji je tražio 39 milijuna kuna. MORH toliko novaca nije imao te je natječaj poništen, a MORH je izravnom pogodbom od tvrtke Eurokamion kupio 39 Ivecovih vozila za 34,5 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara