Afganistanca optužili da je američki špijun pa mu odsjekli glavu

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP / Ilustracija

NEPOZNATA grupa pakistanskih militanata odsjekla je glavu 60-godišnjem afganistanskom izbjeglici, prethodno ga optuživši da je špijunirao za američku vojnu bazu smještenu u susjednom Afganistanu, prenose lokalni mediji.

Obezglavljeno tijelo muškarca, identificiranog samo kao Wadeen, pronađeno je uz cestu u sjeverozapadnom dijelu Pakistana, pokraj sela Darpa Khel zapadno od Miranshaha, glavnog grada pokrajine Sjeverni Waziristan. Na tijelu je pronađena pisana poruka u kojoj je stajalo da je žrtva ubijena zato što je špijunirala za SAD te da će "ista sudbina zadesiti svakoga tko učini slično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Miranshahu je smješten veliki izbjeglički kamp u kojem još uvijek borave deseci tisuća afganistanskih izbjeglica koji su iz zemlje pobjegli nakon sovjetske okupacije Afganistana.

Slična je osvetnička akcija izvršena i u veljači ove godine, kada su nađena tri obezglavljena tijela, a među njima su bila dva Afganistanca pronađena u području Mir Ali u Sjevernom Waziristanu. Žrtve su obezglavljene na temeljiu iste optužbe za špijunažu, a stravična ubojstva su, kako su tada objavile lokalne vlasti, počinili talibani.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara