Afganistanka kamenovana do smrti zbog preljuba

JEDNA je Afganistanka zbog preljuba kamenovana do smrti, što je prvi takav slučaj otkako je svrgnut talibanski režim u toj zemlji, priopćila je u nedjelju policija.

Udana 29-godišnjakinja po imenu Amina javno je kamenovana do smrti u Faizabadu, središtu pokrajine Badakhshana, na temelju odluke okružnog suda u četvrtak.

"Kamenovana je do smrti", izjavio je načelnik mjesne policije general Shah Jahan Noori, dodavši kako je na mjesto događaja upućena policijska ekipa kako bi provela istragu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljub je zabranjen u toj muslimanskoj zemlji, a prema odredbama šerijatskog zakonika kažnjava se lepezom kazni, od bičevanja do usmrćivanja kamenovanjem.

Tijekom vladavine mudžahedina 90-ih godina prošlog stoljeća zabilježeno je nekoliko slučajeva kamenovanja do smrti u toj istoj zabačenoj pokrajini, a ta je kazna postala vrlo česta za talibanskog režima, srušenog 2001.

Jedan je očevidac ispričao kako su Aminu iz roditeljske kuće odvukli mjesni dužnosnici i suprug, koji ju je potom kamenovao, dok je preljubnik dobio 100 udaraca bičem i potom je oslobođen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara