Agca, atentator na Papu, želi mu brzo ozdravljenje

Mehmet Ali Agca, Turčin koji je 1981. pokušao atentat na papu Ivana Pavla II, u četvrtak mu je poželio brzo ozdravljenje i rješavanje problema s dišnim putevima, zbog kojih je u bolnici, i pozvao ga da vjernicima objavi skori smak svijeta.

"Dragi papa Ivane Pavle II, ti i ja smo prošli kroz patnje zbog ostvarenja univerzalnog Božjeg plana. Želim ti brzo ozdravljenje. Zahvaljujem ti što si 13. svibnja 2000. objavio treću tajnu Fatime", stoji u poruci na talijanskom koju je Agca iz zatvora uputio Papi.

"Dragi Papa, ti sad moraš potvrditi da je stigao kraj svijeta. Ovo je posljednji ljudski naraštaj na planetu Zemlji. Samo će ti tako Bog podariti zdravlje i čudotvornu snagu za godine koje dolaze", nastavlja Agca u poruci.

"U svakom slučaju, ja te ljubim, Karole Wojtylo. Upućujem ti najbolje želje", završava Agca, nazivajući Papu njegovim krsnim imenom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehmet Ali Agca je imao 23 godine kad je 23. svibnja 1981. iz nikad utvrđenih razloga pucao na Papu dok je on u automobilu sa spuštenim krovom prolazio Trgom svetog Petra i teško ga ranio.

Nakon što je u talijanskim zatvorima boravio 19 godina i dobio oprost od svoje žrtve, 2000. je izručen Turskoj. Tamo je osuđen na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog oružane pljačke tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća i na doživotni zatvor zbog ubojstva novinara 1979. Obje su kazne potom stopljene u jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora, ali se njegovi odvjetnici nadaju njegovom skorom oslobađanju na temelju zakona o oprostu iz 2002. godine.

(Hina) xdam ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara