Agencija za lijekove: Kvaliteta tableta Yasmin nije upitna i nema povlačenja s tržišta

Agencija za lijekove: Kvaliteta tableta Yasmin nije upitna i nema povlačenja s tržišta

KONTRACEPCIJSKE pilule Yasmin neće se povlačiti iz prodaju u Hrvatskoj, jer je njihova kvaliteta zadovoljavajuća, priopćila je hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Brojni natpisi medija o upitnoj kakvoći tih tableta, koje su mediji objavili nakon smrti 22-godišnje Zadranke, koja je u KBC-u Split umrla od plućne embolije i koju su mediji povezali s djelovanjem navedenih tableta, Agencija je dala Yasmin na ponovno laboratorijsko testiranje.

Tablete su na testiranju dale zadovoljavajuće rezultate, odnosno iste koji su bili potrebni i kad je taj lijek trebao dozvolu za puštanje u promet. Korist koju lijek donosi ženama, veća je od eventualnih rizika, navodi se u priopćenju te se navodi kako je taj proizvod pod stalnim nadzorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuto je kako bi se pacijentice prije početka upotrebe kontracepcijskih lijekova trebale temeljito raspitati kod liječnika i obaviti sve potrebne pretrage i testiranja kako bi se vidjelo je li se javljaju kakve neželjene reakcije te kako se treba pridržavati i strogih uputa u sažetku opisa lijeka.

K.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara