Agencija za telekomunikacije: Obavijest o prenesenom broju nije obavezna

HRVATSKA agencija za telekomunikacije (HAT) oglasila se priopćenjem zbog nekih nedoumica koje su se pojavile o usluzi prenosivosti broja i predodabiru operatora. U priopćenju se podsjeća da je Vijeće HAT-a 17. rujna prošle godine donijelo odluku po kojoj obveza davanja obavijesti ostaje, ali samo ako to korisnik pozivatelj želi.

HAT napominje da operator nepokretne mreže nije obvezan prije uspostave poziva prema prenesenom broju obavijestiti pozivatelja prenesenog broja. Operator je s druge strane dužan putem vlastitog web portala ili nekog drugog načina objavljivanja, informirati svoje korisnike o brojevima koji su preneseni u drugu mrežu.

No, zato na zahtjev korisnika operator mora, prije uspostave poziva prema prenesenom broju, pozivatelju prenesenog broja dati obavijest o telekomunikacijskoj mreži u koju je prenesen broj prema kojem se uspostavlja poziv. Operator može na zahtjev korisnika pozivatelja i isključiti ovu uslugu davanja obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAT upozorava da su ovakvu odluku donijeli jer je bilo niz prigovora korisnika dok je glasovna poruka bila obvezna za svaki preneseni korisnički broj.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara