Agroproteinka očistila divlje odlagalište klaoničkog otpada kod Krke

Tvrtka Agroproteinka samoinicijativno je danas uklonila životinjski otpad s divljeg odlagališta nadomak Nacionalnog parka Krke, koji je već desetak dana, uz nesnosan smrad, ozbiljno prijetio zdravlju ljudi i turizmu. L

Klaonički otpad bio je bačen na nekoliko mjesta na području Goriša i Brnjice, nadomak izvorišta Torak i NP Krke, priopćila je Agroproteinka.

Inspekcija je utvrdila da je na tim mjestima bilo oko pet prostornih metara životinjskog otpada - junećeg, telećeg, svinjskog i janjećeg, rekao je Hini član goriškoga Mjesnog odbora Mate Radak.

Istaknuo je da su mještani otpad primijetili prije desetak dana. O tome su obavijestili policiju, a ona ovlaštene institucije koje nisu učinile ništa, nego su "prebacivale lopticu od jednih do drugih".

Tvrtka Agroproteinka odlučila je, uz potporu goriškoga Mjesnog odbora, samoinicijativno o vlastitom trošku ukloniti taj klaonički otpad i za njega se pobrinuti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozilima Agroproteinke otpad je danas prevezen u kafileriju u Sesvetski Kraljevac, gdje će se uništiti, a stručna služba te tvrtke očistit će onečišćeno područje uz suradnju goriškoga Mjesnog odbora.

Mate Radak je izjavio da je jutros na odlagalište došao županijski veterinarski inspektor te da je na ušima životinja uočio markice koje bi mogle pomoći istrazi.

Glavni problem koji se javlja u okolišu onečišćenom otpadom iz klaonica jesu organske tvari koje se raspadaju i pritom ostalim organizmima oduzimaju nužan kisik.

(Hina) xbma yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara