Ahmadov: Čudovišta iz Beslana su Putinova djeca

ČUDOVIŠTA koja su izvela otmicu u Beslanu "djeca" su ruskog predsjednika Vladimira Putina, ustvrdio je u razgovoru za pariški dnevnik Figaro Ilias Ahmadov, ministar vanjskih poslova u nepriznatoj vladi čečenskog predsjednika Aslana Mashadova.

"Tužna je istina da su čudovišta koja su u Beslanu za taoca uzeli cijelu Osetiju - djeca Vladimira Putina. Luđake iz Beslana izrodila je kremaljska politika, jer ona našem narodu dopušta jedno jedino pravo - da bude ubijen", izjavio je Ahmadov, koji živi u Sjedinjem Državama, gdje je dobio azil.

Ahmadov je zanijekao bilo kakvu odgovornost predsjednika Mashadova u beslanskoj drami, ocijenivši tu optužbu "apsurdnom". "Pokretanje takve akcije za njega bi značilo čisto samoubojstvo", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glede uloge ratnog zapovjednika Šamila Basajeva, kojeg Rusi optužuju za planiranje pokolja u Beslanu, Ahmadov je rekao da ne zna "stoji li Basajev iza napada, ali on nakon događaja u moskovskom kazalištu (2002. godine) nema nikakvog utjecaja u Mashadovljevom okružju". "Svi su mostovi (među njima) srušeni", kazao je Ahmedov.

"Čečenija je postala tvornica terorista koja ugrožava cijelu Rusiju. Treba prestati tu prijetnju pripisivati mitskim arapskim teroristima i pogledati istini u oči. Jer, ako se nastavi skrivati iza al-Qaide, Rusija nikad neće moći zaustaviti sukob u kojem je dosad poginulo četvrt milijuna Čečena i deseci tisuća Rusa", ocijenio je Ahmadov.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara