Air Adriaticu zabranjeno korištenje zrakoplova

INSPEKCIJA sigurnosti zračnog prometa Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) izvršila je u utorak 6. ožujka inspekcijski nadzor poslovanja zračnog prijevoznika Air Adriatic iz Rijeke i utvrdila da navedeni operator više ne udovoljava uvjetima Svjedodžbe o sposobnosti (AOC).

Inspekcijom je ustanovljeno da operator ne održava adekvatnu organizaciju rada, ne održava sustav kvalitete i ne udovoljava zahtjevima sustava održavanja zrakoplova, odnosno ne udovoljava uvjetima propisanim u Pravilniku o uvjetima i načinu izdavanja Svjedodžbe o sposobnosti, priopćeno je u srijedu iz MMTPR.

Odgovorne osobe za osiguranje sigurnog korištenja zrakoplova su u postupku napuštanja tvrtke ili su napustile tvrtku, održavanje zrakoplova je prestalo, odgovorne osobe i djelatnici nemaju neometan pristup radnim prostorijama i sredstvima za rad na poslovnoj adresi Rijeka, Riva 8.

Zrakoplovi u vlasništvu avio-kompanije i na korištenju su neplovidbeni. Zrakoplovi registarskih oznaka 9A-CBC i 9A-CBG nalaze se na Zračnoj luci Rijeka, zrakoplov registarske oznake 9A-CBF nalazi se na Zračnoj luci Pula, a zrakoplov registarske oznake 9A-CBH nalazi se u servisu MNG u Istanbulu.

Zrakoplovni inspektori MMTPR-a su radi sprječavanja ugrožavanja sigurnosti u zračnom prometu Air Adriaticu naložili povrat svjedodžbe o sposobnosti, svjedodžbi plovidbenosti i svjedodžbe organizacije održavanja, te su tvrtki zabranili daljnje korištenje zrakoplova.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara