AKCIJA crvenog križa "SOLIDARNOST NA DJELU" POČINJE DANAS U ZAGREBU

Sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa (HCK) "Solidarnost na djelu", koja se tradicionalno održava svake godine, započinje danas u Zagrebu gdje će trajati do kraja tjedna, dok će u cijeloj Hrvatskoj akcija biti organizirana u četvrtak, 14. listopada. L

Akcija se održava pod geslom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija". Sudjelovat će volonteri HCK-a i učenici osnovnih škola koji će u poslijepodnevnim satima obilaziti kućanstva te prikupljati novac, odjeću, obuću i hranu.

Za poklonjeni novac građani će dobiti novčani bon u vrijednosti darovanog novca. Bonovi su otisnuti u apoenima od 1, 5 i 20 kuna.

Bonovi su u boji novčanica s otisnutim likom utemeljitelja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i dobitnika prve Nobelove nagrade za mir Henrya Dunanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako bi se spriječile zloporabe svaki će bon na poleđini biti označen pečatom područnog društva HCK-a, ističe Gordana Lazić, voditeljica odjela razvoja i socijalnih djelatnosti HCK-a.

Građani koji žele darovati hranu, odjeću ili neka druga materijalna dobra, mogu to učiniti u najbližem uredu HCK-a.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je 1,8 milijuna kuna, 200 tona hrane te 135 tona odjeće i obuće.

Prikupljeni novac dijelom je bio upotrijebljen za školske kuhinje, a dijelom su ga koristila društva HCK-a za pomoć osobama slabijeg socijalnog položaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara