Akcija Saveza udruga invalida za lakše obavljanje kupovine

AKCIJOM ´Osim kupovine možemo biti i svjesni građani´ Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI) želi u povodu današnjeg Svjetskog dana invalida upozoriti na problem posebno označenih parkirališnih mjesta za invalide, istaknula je predsjednica HSUTI-a Mirjana Dobranović.

Na prigodnoj konferenciji za novinare, održanoj na parkiralištu hrvatskog trgovačkog lanca ´Superkonzum´, Dobranović je rekla kako HSUTI želi osobama s invaliditetom omogućiti nesmetano parkiranje na mjesta označena za njih, kako bi im olakšao obavljanje kupovine.

Vozači koji zlouporabe takvo parkirališno mjesto bit će ubuduće upozoreni da su krivo parkirali te putem razglasa zamoljeni da to mjesto oslobode.

´Superkonzum´ se uključio u akciju označivši određeni broj parkirališnih mjesta za invalide. Slične akcije s trgovačkim kućama danas u cijeloj Hrvatskoj provodi i ostalih 50 podružnica HSUTI-a.

Predsjednik koncerna ´Agrokor´ Ivica Todorić izjavio je da poduzetnici imaju najveću odgovornost za razvoj društva, a među najvažnijim je stvarima odnos prema osobama s invaliditetom kojima treba omogućiti bolji i ugodniji život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić, koji je nakon izjave novinarima i sam sjeo u invalidska kolica, pozvao je ostale poduzetnike da u svojim planovima i investicijama razmišljaju o potrebama invalida.

Načelnik za sigurnost prometa Policijske uprave zagrebačke Viktor Florijan istaknuo je da u Zagrebu ima 500 parkirališnih mjesta za invalide što nije dovoljno.

Zbog nesavjesnih vozača, policija je tijekom ove godine premjestila oko 2.000 auta s parkirališnih mjesta predviđenih za invalide.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara