Akcija spašavanja hrvatskog speleologa Igora Jelinića uspješno napreduje

NAJZAHTJEVNIJI dio akcije spašavanja hrvatskog speleologa Igora Jelinića, koji je u spilji Piaggie Belle u talijanskim Alpama doživio nesreću u kojoj je prilikom pada zadobio prijelom gležnja i ozljedu ramena, uspješno je izvršen.

Kako se doznaje od Damira Basare iz karlovačke postaje HGSS-a, zaduženog za kontakt sa spasilačkom službom u Italiji, akcija spašavanja bi trebala završiti u idućih 15 do 24 sata.

Kako prenosi Večernji list, speleolozi u ronilačkim odijelima izvukli su poslijepodne teško ozlijeđenog Karlovčanina do platoa u špilji gdje je bio dostupan liječnicima i kolegama, a njegovo izvlačenje do kampa i prijevoz do bolnice pitanje su trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, do nesreće je došlo u srijedu, a Jelinić je nakon pada ostao visjeti na sigurnosnoj užadi. Prema pisanju talijanskih medija, nesreća se dogodila na dubini od oko 300 metara. U akciji spašavanja je sudjelovalo oko 120 spasilaca iz cijele Italije.

43-godišnji Jelinić je s talijansko-hrvatskom speleološkom ekipom bio u istraživačkoj misiji neistražene spilje u Maritimnim Alpama u zoni brda Marguereis smještenog na granici između Italije i Francuske.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara