Akcija Vjetar: Prostitutke i svodnici za tri mjeseca zaradili milijun kuna

Akcija Vjetar: Prostitutke i svodnici za tri mjeseca zaradili milijun kuna

ZAGREBAČKA policija iznijela je nekoliko novih podataka vezanih uz operativnu akciju Vjetar kojom je u Zagrebu razbijena kriminalna skupina koja se bavila organiziranom prostitucijom i podvođenjem žena iz Rusije i Ukrajine.

Otkriveno je kako je skupina u posljednja tri mjeseca organizirala najmanje 600 "poslova" za koji su prostitutke naplaćivale između 150 i 350 eura po satu. Na taj način su zaradili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje milijun kuna, navode u policiji.

Glavna koordinatorica između klijenata, prostitutki i skupine vozača bila je ukrajinska državljanka. Ona je preuzimala pozive mušterija nakon čega je organizirala vozače da prostitutke prevoze na dogovorene lokacije, zagrebačke hotele, stanove i kuće, gdje su pružale seksualne usluge.

Povodom akcije objavljena prezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostitutkama je po obavljenom poslu ostajalo oko 40% od naplaćenog iznosa dok je "agenciji" išlo preostalih 60%. Vozači su pak po danu zarađivali između 600 i 800 kuna.

Podsjetimo, u akciji je uhićeno osam osoba, dok je kaznena prijava zbog podvođenja podnesena protiv ukupno 11 osoba. Osim za podvođenje pojedini su osumnjičenici prijavljeni zbog krivotvorenja službenih isprava, držanja nedozvoljenog oružja i eksploziva te zloporabe droge.

Policija je povodom akcije Vjetar objavila i prezentaciju o tijeku njena odvijanja, a prezentaciju na svoje računalo možete skinutu ovdje.

I.K.
Foto: PUZ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara