Akcijom istarske i zagorske policije spriječeni teroristički napadi?

Akcijom istarske i zagorske policije spriječeni teroristički napadi?

ZAVRŠENA je policijska akcija "Fokus" u kojoj su sujelovali policajci istarske i krapinsko-zagorske policijske uprave  kojom je uspješno razbijen još jedan lanac organiziranog kriminala koji je povezivao drogu, oružje, te najvjerojatnije i pripremu terorističkih napada.

Rezultat ove akcije u kojoj je policija više mjeseci prikupljala  informacije i podatke je kriminalistička obrada nad dvanaestak osoba, kojima su pretraženi stanovi i drugi prostori, te je izvršena i osobna pretraga. Nakon uspješnog završetka obrade desetorice osumnjičenika, danas je istražnom sudcu Županijskog suda u Puli privedeno njih sedmero. 

Tako su privedene četiri osobe iz okolice Poreča i to 52-godišnji M.C., M.C. (42), D.Š. (41), A.Č. (43), kao i tri osobe iz okolice Krapine, V.M. (45), J.T. (46), te policiji posebno zanimljiv I.Č. (36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje navedeni I.Č. policiji je, naime zanimljiv zbog činjenice da je njegova specijalnost izrađivanje eksplozivnih naprava s naglaskom na eksplozivne mobitele. Takvi mobiteli pojavili su se u Zagorju prilikom posljednjih pretraga ilegalnih tvornica oružja, kojih ima nemali broj na tom području.

U ovoj akciji oduzeto je 378 komada streljiva različitog kalibra, dvije strojnice marke Ero i Heckler&Koch, dva mobitela koja su sadržavala 904 grama eksploziva, ručni bacač raketa RPG 22, 2560 grama gospodarskog eksploziva, a našlo se tu i 50 grama kokaina, 580 grama metamfetamina, 38 tableta Helex. Privedenim osobama oduzeto je i 29 mobitela, te nešto više od 31 tisuće eura i 12 tisuća kuna.

Ma.N.
Foto: Giornal.hr
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara