Akcijom pravosudne policije okončana talačka kriza u lepoglavskoj kaznionici

AKCIJOM pravosudne policije noćas je u kaznionici u Lepoglavi svladan zatvorenik Veko Glasnović (31) koji je oteo i prijetio smrću stručnoj suradnici kaznionice, doznaje se iz Ministarstva pravosuđa.

Zatvorenik Glasnović je jučer u 18,20 sati oteo stručnu suradnicu za tretman Valentinu Cerovečki i držao je kao taoca više od devet sati u njezinoj radnoj prostoriji, prijeteći da će je ubiti improviziranim nožem.

Nakon višesatnog neuspješnog pregovaranja, interventna grupa pravosudne policije lepoglavske kaznionice provalila je u prostoriju i svladala zatvorenika. Pritom je laške ozlijeđen jedan pravosudni policajac.

Tijekom osmosatnog pregovaranja utvrđeno je da je Glasnović nezadovoljan dugom kaznom namjeravao počiniti samoubojstvo, zbog čega je tijekom pregovora tražio pištolj, kažu u Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

Zatvorenik Veko Glasnović, rođen u Janjevu 1972., osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubojstva. Ostalo mu je još 17 godina zatvora, a u kaznionici u Lepoglavi je od 17. siječnja ove godine, stoji u priopćenju ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Josipa Heheta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara