Aktivisti uoči sutrašnje tajne akcije: Ne bojimo se policije!

Tekst: J.Š.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"NE BOJIMO se policije, ali ne želimo da se sutra išta ispriječi našoj akciji", kazao je za Index Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije, o sutrašnjoj tajnoj akciji "Živi zid".

Akcija u organizaciji Prava na grad i Zelene akcije bit će usmjerena protiv devastacije Varšavske ulice, kao i ostalih urbanističkih cjelina u gradu. Kako nam je objasnio Tomašić, lokacija akcije bit će tajna čak i za njezine članove koji će tek sutra ujutro doznati mjesto održavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u pitanju nikakav prosvjed niti javno okupljanje. Bit će to legalna i mirna akcija skupine organiziranih građana", objasnio nam je Tomašević no detalje akcije nije mogao reći, kao ni detalje današnjeg sastanka s novoizabranim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Kazao je samo kako je Josipović od njega i Teodora Celakoskog iz udruge Pravo na grad želio čuti detalje prošlotjedne policijske intervencije. Podsjetimo, tada je interventna policija u tri u noći uhitila 23 prosvjednika.

Mnogi su tadašnju policijsku akciju, kao i novoizabrani predsjednik Josipović, označili kao akciju u kojoj su se koristili prekomjerna sila i zastrašivanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara