Al Qaeda ima nuklearnu bombu?

Al Qaeda ima nuklearnu bombu?
DRUGI čovjek terorističke organizacije Al Qaede Ayman al Zawahri tvrdi da je ta militantna islamistička organizacija kupila aktovke nuklearne bombe na srednjoazijskom crnom tržištu.

Pakistanski novinar Hamid Mir kazao je za emisiju televizijskog programa Australian Broadcasting Corporation, koja će biti prikazana u ponedjeljak navečer, da je prilikom razgovora sa Osamom bin Ladenom i al-Zawahrijem u 2001, upitao da li al Qaeda ima nuklearno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mir je rekao da se al-Zawahri nasmijao i odgovorio "Gospodine Mir, ako imate 30 milijuna američkih dolara, otiđite na crno tržište u središnjoj Aziji, kontaktiraje bilo kojeg nezadovoljnog ruskog znanstvenika i deseci "pametnih" bombi aktovki postaju dostupne".

"Stupili su sa nama u kontakt i poslali smo svoje ljude u Moskvu, Taškent i druge srednjoazijske države u kojima trenutno pregovaraju, a također smo kupili neke od bombi aktovki", prenio je Mir al-Zawahrijevu izjavu.

Sumnja se da al Qaedu zanima nabava oružja masovnog uništenja, bilo nuklearnog, kemijskog ili biološkog, ali stručnjaci za sigurnost kažu da je malo vjerovatno da su uspjeli nabaviti nukelarno oružje, mada to u potpunosti ipak ne isključuju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara