Al Qaeda najavila nove napade

LONDONSKE novine na arapskom jeziku u nedjelju su objavile izjave terorističke skupine al Qaeda kojom ona preuzima odgovornost za napade na dvije sinagoge u Istanbulu i talijansku vojnu bazu u Nasiriji.

Urednik lista "al-Kuds al-Arabi" Abdel Bari Atwan izjavio je za televizijsku postaju al Jazeeru da je izjava kojom se preuzima odgvornost za napade u Istanbulu primljena e-mailom i nosi potpis Brigada mučenika Abu Hafeza al Masrija, odnosno jedne od tzv. divizija al Qaede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U izjavi se navodi da su oni pripadnici tih brigada izveli operacije u Istanbulu nakon što su saznali da agenti izraelskog Mossada rade u tim sinagogama", rekao je Atwan.

Al Qaeda je u istoj izjavi istaknula da planira više napada diljem svijeta posebice automobilima-bombama, a mete će biti u Velikoj Britaniji, Australiji, Italiji i Japanu.

Istodobno je list "Al Majallah", također sa sjedištem u Londonu, primio poruku al Qaede u kojoj ta organizacija preuzima odgovornost za napad izveden u srijedu na stožer talijanskih karabinjera u Nasiriji. "Napadi će biti bolni, a ovo što smo napravili Talijanima u Iraku dobar je primjer za tu tvrdnju", prenosi list "Al Majallah".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara