Al Qaida na Levantu tvrdi da nije ubila Haririja

Priopćenje koje se pripisuje al Qaidi, a koje je postavljeno na Internet u utorak, opovrgava da su islamisti ubili bivšeg libanonskog premijera Rafika alHaririja i tvrdi da iza napada stoje sirijski ili izraelski obavještajci.

Priopćenje je potpisala nepoznata skupina - Organizacija al Qaide na Levantu. Ono je postavljeno na islamističku web stranicu, koju često koristi al Qaida, dan nakon što je druga nepoznata islamistička skupina preuzela odgovornost za napad u Bejrutu u kojem je ubijen Hariri.

"Optuživanje skupina džihada i salafista za ono što se dogodilo u Bejrutu je potpuna izmišljotina", stoji u priopćenju. "Prioriteti skupina džihada na Levantu su pružanje potpore našoj braći u Iraku i Palestini, a ne dizanje automobila u zrak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je očito operacija koju je isplanirala jedna državna obavještajna agencija...i za to bi mogao biti odgovoran Mosad, ili sirijski ili libanonski režim".

Bivši libanonski premijer Rafik Hariri, zajedno s još devet drugih osoba, ubijen je u ponedjeljak u bombaškom napadu u Bejrutu. Levant je povijesno ime za regiju koja uključuje današnju Siriju, Libanon, Izrael, Jordan i palestinske teritorije.

(Hina) xkga ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara