ALBANSKI PREMIJER DOPUTOVAO U PRIŠTINU

Na poziv civilnog upravitelja UNa na Kosovu Harrija Holkerija, albanski premijer Fatos Nano doputovao je u ponedjeljak u službeni posjet Kosovu.

Albanski premijer Fatos Nano, kosovski premijer Bajram Rexhepi i zamjenik civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Charles Brayshow sudjelovali su u 11 sati na svečanom otvaranju novoizgrađenog carinskog kompleksa u Morini kod Kukesa na graničnom prijelazu između Albanije i Kosova. "Svečano puštanje u rad ovog carinskog kompleksa važan je događaj koji će omogućiti proširenje svestrane suradnje između Kosova i Albanije", rekao je na prigodnoj svečanosti Nano. Svjetska banka je za izgradnju novog carinskog kompleksa u Morini donirala 900 tisuća američkih dolara.

Nakon posjeta Prizrenu, gdje za nanoa kosovski premijer Bajram Rexhepi priređuje svečani objed, predsjednik albanske vlade otputovat će u Prištinu, gdje će u kasnim poslijepodnevnim satima razgovarati s Holkerijem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sutra su najavljeni razgovori Nanoa s najvišim predstavnicima kosovskih institucija; predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, predsjednikom kosovskoga parlamenta Nexhatom Dacijem, te čelnicima vodećih političkih stranaka Hashimom Thaqijem i Ramushom Haradinajem.

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara