Aleksandar Stanković ključan za formiranje osječke gradske vlasti

ANTO ĐAPIĆ gostuje kod Aleksandra Stankovića ove nedjelje, a ta informacija mogla bi, vjerovali ili ne skrojiti osječku gradsku vlast. Barem se tako može iščitati iz izjave predsjednika osječkog HSP-a Gordana Matkovića, a koja je ponovljena više puta lokalnim medijima u tom Gradu, koji je rekao kako je subota krajnji rok za odluku HDZ-a s kim idu u koaliciju, jer se Đapić "mora pripremiti za Stankovića i reći mu koje će funkcije ubuduće obnašati".  

Isto tako osječki HSP poslao je snažnu poruku prema HDZ-u ističući kako ih neće čekati unedogled, nego će početi pregovarati s drugima. Naime, HSP je već dva puta slao HDZ-u poziv za koaliciju. Prvi puta im je odgovoreno kako se čekaju službeni rezultati, a drugi puta nije im uopće ni odgovoreno, što je očigledno naljutilo pravaše.

Ljuta rana

U osječkom HDZ-u mirno su odgovorili kako će odluku o eventualnoj koaliciji donijeti sutra kada je zakazana sjednica Odbora stranke, ne želeći se izjasniti hoće li se odrediti pozitivno prema HSP-u ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako to nitko od političkih aktera u Osijeku ne želi potvrditi, vjerojatno su nervozu HSP-a izazvala 3 saborska glasa Glavaševog HDSSB-a koji su, na nagovor Šeksa spasili HDZ-ov prijedlog odgode ZERP-a. Pravaši se vjerojatno boje, kako bi eventualno to mogao biti "početak divnog prijateljstva".

Na izborima u Osijeku HSP je osvojio 9 mjesta, a HDZ 5 mjesta, zajedno bi imali većinu od 14 mandata. Koalicija HDSSB-HSS ima 6 mandata, SDP  3, a HNS 2 mandata.

I.Ć.
Foto: J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara